Boligerne

Hvis du eller din pårørende snart skal til at flytte i plejebolig, kan du læse mere om boligtyperne på Hyrdehøj Plejecenter herunder.

Lidt om boligerne

Hyrdehøj Plejecenter består af i alt 80 plejeboliger, hvor de 73 er i stueplan.

 

Overordnet er boligerne opdelt i henholdsvis Skovkvarteret (bolig nr. 43-79 og bolig nr. 99-104), Magnoliakvarteret (bolig nr. 11-42) samt Blomsterhuset (bolig nr. 1-10). De omkringliggende haver tager udgangspunkt i disse navne, så bor man i Magnoliakvarteret, så er haven også domineret af magnoliatræer. Blomsterhuset er den mindste bo-enhed og målgruppen her er bl.a. ældre borgere med udviklingshæmning, som nu kan flytte fra et langt liv i et bosted til gode trygge rammer i en plejebolig.

 

I Hyrdehøj Plejecenter finder du også flere orangerier, som er fristeder, hvor der er ekstra store panoramavinduer ud mod de fælles haveanlæg.

Når du ankommer hertil, bliver du taget imod af en medarbejder, der byder dig velkommen og viser dig rundt. I de fleste tilfælde vil du dele stue med en anden medborger. Vi har ganske få enestuer.

 

Hverdagen og træning

Vi tager altid udgangspunkt i dine ressourcer og egne mål og arbejder for, at du når dine mål og bliver så selvstændig i dine færdigheder som muligt. Dagens aktiviteter vil ofte bestå i, at du træner sammen med fysioterapeuter i træningslokalet eller med ergoterapeuter i køkken eller ved pc. Herudover er der hverdagstræning som morgentoilette, måltider og socialt samvær med de andre, der er her. Øvrige aktiviteter vil blive annonceret.

Boligerne er opdelt i mindre klynger på mellem 6 til 8 boliger, som også har dejlige lyse fællesarealer, hvor man kan nyde udsigten til have og højen, have socialt samvær, se fjernsyn, høre radio eller spille et slag kort. Kun fantasien sætter grænserne.