Boligerne

Hvis du eller din pårørende snart skal til at flytte i plejebolig, kan du læse mere om boligtyperne på Hyrdehøj Plejecenter herunder.

Lidt om boligerne

Hyrdehøj Plejecenter består af i alt 80 plejeboliger, hvor de 73 er i stueplan.

Overordnet er boligerne opdelt i henholdsvis Skovkvarteret (bolig nr. 43-79 og bolig nr. 99-104), Magnoliakvarteret (bolig nr. 11-42) samt Blomsterhuset (bolig nr. 1-10). De omkringliggende haver tager udgangspunkt i disse navne, så bor man i Magnoliakvarteret, så er haven også domineret af magnoliatræer. Blomsterhuset er den mindste bo-enhed og målgruppen her er bl.a. ældre borgere med udviklingshæmning, som nu kan flytte fra et langt liv i et bosted til gode trygge rammer i en plejebolig.

På Hyrdehøj Plejecenter finder du også flere orangerier, som er fristeder, hvor der er ekstra store panoramavinduer ud mod de fælles haveanlæg.

Når du ankommer hertil, bliver du taget imod af en medarbejder, der byder dig velkommen og viser dig rundt. Din lejlighed er et rum, med bad og toilet, men boligen kan deles op med en rumdeler. Tag altid personalet med på råd, inden indretning, da det også er en arbejdsplads.

Vi tager altid udgangspunkt i dine ressourcer

Vi vil, i samarbejde med dig, vedligeholde dine færdigheder og støtte dig i din dagligdag, så du bevarer og øver de ressourcer, du har. Vi tænker rehabiliterende og har fokus på, at du kan leve et liv, der er lig det, du er vant til. Vi vil ud fra dine ønsker og behov hjælpe dig med det, du ikke selv kan og støtte dig aktivt i de gøremål, som du magter og kan og vil vedligeholde.

Se også vores husavis for øvrige aktiviteter.

Boligerne er opdelt i mindre klynger på mellem 6 til 8 boliger, som også har dejlige lyse fællesarealer, hvor man kan nyde udsigten til have og højen, have socialt samvær, se fjernsyn, høre radio eller spille et slag kort. Kun fantasien sætter grænserne.